Wat anderen zeggen

E. van de Horst, (Stem)Acteur, muzikant, componistZojuist een geweldig toffe coachingsessie gehad bij Yordi Petit. (…) hij heeft de woorden en oefeningen gevonden die ingaan op speelangst en onzekerheid op het podium. Hij is ervaringsdeskundige (in de angst en in de muziek), en eigenlijk alles wat ie zei raakte doel. Bewustwording van je gedachten, ademhaling (waar ik tijdens het gitaarspelen nog NOOIT op heb gelet…) en fysiek. Meerdere kwartjes vielen binnen 45 minuten. Nu mag ik thuis gaan oefenen – pas over een maand weer spelen – maar het voelt nu al alsof er iets veranderd is. Ik wou dat ik hem tijdens de Toneelacademie al had gehad, waar dit onderwerp behoorlijk taboe was (en daarna eigenlijk ook..). Dan was het allemaal een stuk leuker geweest… 
M. Buijsse, drummerDat het vooral ging over het observeren van bepaalde bewegingen of gedragingen tijdens het spelen en dat daar niet persé een oordeel over werd geveld. In feite dat de bewustwording het belangrijkst is en niet het oordeel van de persoon bij wie je de coaching krijgt.  Dat een focus op ademhaling kan helpen bij het verlichten van (onnodige) spanning in spieren en positie. Nu was dat voor mij niet volkomen nieuw, maar in deze setting is het extra confronterend en merk je direct verschillen als je de focus verlegt. Dat vind ik persoonlijk een goede manier om het nut daar van in te zien. Was erg verrast door je methode, Yordi! Vind dat je een goede inslag hebt en hoop dat je praktijk kan uitgroeien en dat veel muzikanten daardoor bewuster omgaan met hun lichaam en geest.
J. de Baat, DrummerBewustzijn over ademhaling tijdens het spelen is een echte eye opener.
S. Nieuwenhuis, ToetsenistErg prettig! Heb kunnen praten over dingen waar ik normaal nooit over praat met anderen.Ik was zelf al bezig om me te verdiepen in muziek maken en mindset dus ik wist er al het een en ander vanaf. Alleen door deze sessie heb ik een toffe manier geleerd om m’n mindset te trainen. Ik was zelf al bezig om me te verdiepen in muziek maken en mindset dus ik wist er al het een en ander vanaf. Alleen door deze sessie heb ik een toffe manier geleerd om m’n mindset te trainen. Ja! Door negatieve gedachtes vast te pakken en ondertussen rustig door te ademen leek het alsof deze gedachtes er ‘mochten zijn’ en mijn lichaamshouding raakte daardoor meer ontspannen. Dit ga ik sowieso verder trainen!
E. Bandt, GitaristIk ben bewuster geworden van wat ik allemaal denk tijdens dat ik speel. Ook het letten op je ademhaling was eigenlijk iets waar ik me voorheen niet mee bezig hield. 
V. Tenzer, GitaristVooral het idee dat je kunt spelen met bepaalde gedachten om ze er gewoon te laten zijn. Dit is een nieuw principe voor mij omdat ik altijd zo gefocust ben op de acceptatie, wat eigenlijk ook weer een vorm van oordeel bevat. Ja! Ik heb een nieuw principe geleerd, wat met meer aandacht en training kan uitgroeien tot iets heel moois!
K. van den Elzen, DrummerEen hele goede methode om een betere muzikant / kunstenaar te worden via een aspect waar niet genoeg over wordt nagedacht. Lichamelijke en mentale rust is super belangrijk voor en tijdens het spelen!